Bezoek aan speelgoedbeurs

Op zoek naar het mooiste speelgoed… 

Om het leukste, mooiste, meest duurzame én originele speelgoed in onze winkel te verkopen, zijn we altijd op zoek naar net dat ene speelgoed wat verrast, mooi en duurzaam is en de creativiteit van kinderen prikkelt. Tussen heel veel plastic, slecht en saai speelgoed, kom je af en toe die parel tegen. Prachtig ontworpen, in mooie duurzame verpakkingen en nog belangrijker; speelgoed wat uitdaagt én lang mee gaat! 

Soms komt mooi speelgoed van ver, van bedrijven uit Scandinavië (zoals Maileg) of Amerika, maar soms ook uit Nederland. Dat vinden we dan extra leuk! Deze week zijn wij, Antoinette en Simone, naar de Speelgoedbeurs Spotlight geweest in de Autotron in Rosmalen. Een beurs waar we heel veel speelgoed tegenkwamen wat we al verkopen in onze mooie speelgoedwinkel, maar uiteraard hebben we ook weer leuk nieuw speelgoed gezien en zelfs al besteld… 

Waar letten we op? 

Wij hebben beide kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar en weten inmiddels heel goed welk speelgoed lang meegaat (vinden we heel belangrijk!) en welk speelgoed de creativiteit van kinderen prikkelt. We houden niet van kant en klare knutselpakketten, waarbij exact gezegd wordt wat je moet maken. Daarom zijn we zo blij met onze knutselpakketjes van Pakje Plezier uit Rotterdam (weer zo’n fantastische ondernemer van eigen bodem!). Wij vinden het juist zo leuk als elke knutsel weer een heel uniek kunstwerk wordt. Ook mooie verkleedkleren of rollenspel-speelgoed helpt mee om kinderen op een heel eigen en fantasierijke manier te laten spelen. Dáár houden we van! 

Daarnaast vinden we het belangrijk om te kijken naar speelgoed wat niet alleen heel lang mee kan gaan, maar wat ook gemaakt is van bijvoorbeeld gerecycled kuststof, we hebben tenslotte al genoeg plastic op de wereld. Ook houden we van natuurlijke materialen, zoals hout (zoasl Tenderleaf), rubber en karton. 

Wat kan je binnenkort in onze winkel zien? 

Nieuwe verkleedkleren en sieraden van het mooie merk Souza! 

Nieuwe knutselspullen van Djeco! 

Gave houten zwaarden! 

Tof buitenspeelgoed van Viking Toys! 

Nieuwe grote trekkarren van Greentoys! 

Mooie rubberen ballen van Crocodile Creek! 

Knutselspullen van Primo! 

Nieuwe Minidolls! 

En waar we het meest trots op zijn….. 

Een hele nieuwe collectie van het Muizenhuis, bedacht en ontworpen door Karina Schaapman. Wie kent de boekjes niet van het muisje Sam en Julia? De beste vriendjes wonen in de prachtigste decors, allemaal handgemaakt door de schrijver zelf. Naast de boekjes en knuffels kan je nu ook zelf zo’n heel huis in elkaar knutselen met meubeltjes en servies. Super creatief en zo mooi gemaakt. Natuurlijk vinden we het ook wel heel leuk dat dit allemaal gemaakt is door een Nederlandse ondernemer. Inmiddels gaat dit kindermerk de hele wereld over en zijn we supertrots dat het binnenkort ook in Ouddorp in onze speelgoedwinkel Houten Aap te koop is. Dit was voor ons weer even die parel die we gevonden hadden in onze zoektocht op de speelgoedbeurs. 

Inmiddels staan alle spullen van het Muizenhuis in onze winkel dus kom vooral gauw een kijkje nemen!