De Gruffalo

De Gruffalo, die ken ik niet… Oh nee? Nou, wacht maar totdat je hem ziet!” 

Afbeelding met persoon

Automatisch gegenereerde beschrijvingIn onze speelgoedwinkel de Houten Aap kan je de leukste gruffalo spullen kopen, zoals knuffels, boeken en stickers.  

Deze maand hebben we een superleuke actie, want op zaterdag 11 februari hebben wij een te gekke kindervoorstelling; De Winter Gruffalo van theatergroep Meneer Monster speelt in Strandtheater Houten Kaap. Bij aankoop van een gruffalo-artikel uit de winkel, ontvang je 50% korting op je kaartje.  

Theater | Meneer MonsterKennen jullie wel het verhaal van de Gruffalo? 

Het verhaal van de Gruffalo gaat over een muis die helemaal alleen op pad gaat in het bos. Onderweg komt hij een vos, een uil en een slang tegen. Zij zien de muis als een lekker hapje dus verzinnen ze een manier om de muis te lokken. Om dit te voorkomen verzint Muis een angstaanjagend beest: de Gruffalo. Muis vertelt over de Gruffalo alsof het zijn ‘echte’ vriend is. De vijanden van Muis denken dat dit monster echt is, maar Muis weet natuurlijk wel beter.  

Met de verhalen die Muis verzint over de Gruffalo, schrikt hij zijn vrienden af. De vos, de uil en de slag deinzen terug. Hun plan valt in duigen. Muis voelt zich enorm heldhaftig. Totdat hij de Gruffalo écht ontmoet. De Gruffalo ziet Muis ook als een lekker hapje. Muis steekt hier een stokje voor en laat de Gruffalo weten dat juist Muis het gevaarlijkste dier is. En om aan de Gruffalo te laten zien dat hij de waarheid spreekt, neemt hij hem mee naar de vos, de uil en de slang. De vijanden van Muis schrikken natuurlijk enorm als zij de Gruffalo in het echt zien. De Gruffalo denkt dat ze schrikken van Muis, maar eigenlijk schrikken ze van het zelfverzonnen vriendje van Muis, de Gruffalo. Als Muis zegt dat hij wel zin heeft in een hapje Gruffalo-tartaar, houdt de Gruffalo het voor gezien.  

De Winter Gruffalo | Meneer Monster 

Dit  succesvolle verhaal van de Gruffalo is deze winter te zien bij Strandtheater Houten Kaap. Het verhaal krijgt een winters jasje. Dus neem je handschoenen, muts en sjaal mee en kijk naar het spannende verhaal van de Gruffalo.  

De Gruffalo is een spannende voorstelling voor iedereen van 3 jaar en ouder. We sluiten de voorstelling niet zomaar af; maar namelijk met een sneeuwballengevecht! 

Dus kom naar de voorstelling op zaterdag 11 februari om 11:00 uur. Kaarten koop je gemakkelijk online via de website; http://www.houtenkaap.nl Of mis de korting niet en scoor je kaarten in onze winkel Houten Aap. Bij aankoop van een gruffalo artikel, krijg je 50% korting! Mooi meegenomen toch?