Kinderboekenweek

Kinderboekenweek 2023 van 4 -15 oktober

Thema: Bij mij thuis

4 oktober begint het feest van de Kinderboekenweek  en bij Strandtheater Houten Kaap is het ook feest, want in het kader van deze gezellige week hebben wij ook een leuk programma! Op 17 oktober in de ochtend hebben wij een supertoffe kindervoorstelling Sjakie en Jopie. Deze voorstelling voor kinderen van 3 jaar en ouder is gebaseerd op het gelijknamige voorleesboek Sjakie en Jopie geschreven door Kiki Jaski. Dit boek past uitstekend bij het thema van de Kinderboekenweek : ´Bij mij thuis´, want Sjakie en Jopie, twee buurkinderen, beleven grootse avonturen in en rond hun huis. Natuurlijk verkopen wij het boek ook in onze speelgoedwinkel de Houten Aap, naast ons Strandtheater. En wisten jullie dat wij niet alleen in de Kinderboekenweek boeken verkopen, maar het hele jaar door!

Ook op 17 oktober in de middag organiseren wij in samenwerking met de Bibliotheek de Zuid-Hollandse Delta het Kinderboekenweekfeest voor kinderen van 4-12 jaar. Op dit feest kun je dansen in de Kinderboekendisco, maak je je eigen boekenvlag en is er natuurlijk ook wat lekkers. En héél veel te lezen! 

Zien we jullie 17 oktober in de ochtend om 11.00 uur voor de voorstelling in ons theater aan de Westerweg in Ouddorp? En om 13.30 op het Kinderboekenweekfeest? Zo wordt lezen een groot feest!

Neem die dag gelijk een kijkje in onze speelgoedwinkel naast het theater voor het leuke boek vol avonturen van Sjakie en Jopie. Maar daarnaast hebben we ook boeken van de Gorgels, Nijntje, Het Muizenhuis, Paco en Gruffalo. Leuke boeken om zelf te lezen maar ook om uit voorgelezen te worden. Ook hebben we veel informatieve boeken. Wat dacht je van Waarom klimt een kat in de gordijnen? Of het briljante bloemenboek? Kom gewoon gezellig kijken!

Kijk voor het volledige programma van die dag op onze website www.houtenkaap.nl.