Het Muizenhuis

Het Muizenhuis komt naar het strandtheater! De artikelen zijn te koop in de naast het theater gelegen speelgoedwinkel Houten Aap

Sam en Julia, de hoofdrolspelers van het Muizenhuis, zijn niet alleen te koop in Speelgoedwinkel Houten Aap, ze komen ook op bezoek. Op woensdag 19 juli om 11:00 uur is er een kindervoorstelling in Strandtheater Houten Kaap over Sam & Julia. Zo kan je ze in het echt ontmoeten. muizenhuis artikelen die verkocht worden in speelgoedwinkel houten aap

Karina Schaapman is het brein achter Het Muizenhuis. Ze wilde een kinderboek maken, met foto’s van scènes in plaats van illustraties. In 2008 begon zij aan het allereerste huis. Dit deed Karina door afvalmateriaal en kartonnen dozen te verzamelen. Met het afvalmateriaal bouwde ze vervolgens, kamer voor kamer een steeds groter wordend Muizenhuis. 

Het originele muizenhuis is drie meter hoog en twee meter breed. In 2011 werd Karina’s droom werkelijkheid; het Muizenhuis werd gefotografeerd en het eerste kinderboek werd uitgegeven. Sindsdien zijn er al 17 boeken uitgegeven. 

Veel verhalen van Het Muizenhuis komen uit de jeugd van de kunstenares. Samen met haar moeder verhuisde Karina vanuit Indonesië naar Nederland. De sfeer in huis stond soms in contrast met discriminatie en vijandigheid die buitenshuis werd ervaren. Karina creëert met een wereld die hier tegenover staat. Het Muizenhuis is een bijzonder huis. Het is een wereld die ontdekt wordt door Sam en Julia en die vol staat met huizen, straten en winkels, allemaal op muizenmaat. De alledaagse dingen die deze twee meemaken zijn wijze levenslessen. 

Sam en Julia wonen allebei in Het Muizenhuis. Sam met zijn vader, moeder, broertjes en zusjes. Julia met haar moeder in een heel klein kamertje. Sam is heel erg verlegen en ontzettend braaf. Maar als hij met Julia is, dan durft hij veel meer. Julia daarentegen is altijd mega nieuwsgierig en enorm eigenwijs. Als Julia zich verveelt, dan gaat ze naar buiten. Op zoek naar haar vriendje Sam. Ze delen alles samen en zijn de allerbeste vrienden van elkaar. 

Speelgoed 

Sinds kort hebben we hele leuke spullen van Het Muizenhuis te koop in onze speelgoedwinkel Houten Aap. Zo kan je Sam en Julia vinden, maar ook hun buurmeisje en vriendin Ella of ontdek hun verhalen in diverse lees- en doe boeken. Het leukste van alles vinden wij toch wel dat je je eigen Muizenhuis kan bouwen, met mini-meubeltjes, serviesje, boekjes en nog veel meer! 

In de zomervakantie komen Sam en Julia naar ons theater, op woensdag 19 juli om 11.00 uur met de kindervoorstelling Sam & Julia op reis. Vergeet geen kijkje te nemen in onze speelgoedwinkel en ontdek nog meer over Sam & Julia. Kom je inkopen doen op de dag van de voorstelling? Dan ontvang je 10% korting op alle artikelen van het Muizenhuis!

Tickets voor de kindervoorstelling staan al op de website van de Houten Kaap en kunnen vanaf nu gekocht worden via deze link: Tickets voor Muizenhuis